Ratelgat

Ratelgat

De volgende stop van de reis is Ratelgat. Ratelgat ligt in het westen van Zuid-Afrika, ergens halverwege de grens met Namibie en Kaapstad. De precieze locatie is onbekend want Ratelgat staat niet op de kaart en ook in de reisgidsen komt het niet voor. Het was dan ook lang zoeken voordat we eindelijk de plaats van bestemming bereikten.
Het was de bedoeling dat we in Ratelgat zouden overnachten in authentieke Afrikaanse hutjes van riet. Maar wat we aantroffen, stelde weinig voor. Het dorp zag eruit alsof het al een tijdje niet meer bewoond werd. De hutjes zaten vol gaten, er was geen water en de keuken was een grote puinhoop. Dus besloten we ergens anders te gaan overnachten. Maar niet voordat alles uitgebreid was gefotografeerd en gefilmd door een ondertussen behoorlijk melige groep.
We belandden uiteindelijk op een camping in Vanrhynsdorp, 40 km verderop. Omdat we geen zin hadden de tent op te zetten, mede omdat er een grote regenbui op komst was, hebben we overnacht in huisjes. Luxe!

‘s Avonds was de afscheidsbraai van Boepie, de traineechauffeur. Boepie heet eigenlijk Willem, maar wordt net als zijn vader en grootvader Boepie genoemd vanwege zijn bolle buik. Na zijn afscheidsspeech in het Afrikaans (zijn Engels is nog niet zo best) hebben we hem in het Nederlands toegezongen op de melodie van ” Daar heb je Flipper”. Dat viel erg in de smaak. En dus hebben we het lied de volgende dag nog maar een keer gezongen toen Boepie werd opgehaald door zijn moeder. Zij vond het ook leuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.