The Vic Falls

The Vic Falls

Op de terugweg zijn we nog even bij de Victoria Falls geweest. Echt enorm!! Ruim 1,7 km breed en 100 m hoog. Door de vele regen van de afgelopen maanden was er enorm veel water. Je kon de bodem niet zien en ook de watervallen waren maar gedeeltelijk zichtbaar. Dat zorgde voor behoorlijk wat spektakel op de wandelpaden rond de Falls: overal vormden zich stroompjes en het leek alsof je midden in een tropische regenbui stond. Gelukkig hadden we regenponchos mee, dus de schade bleef beperkt. Erg leuk en indrukwekkend!


‘s Avonds met de groep een sunsetcruise over de rivier gemaakt. Prachtige zonsondergang, olifanten, krokodillen en nijlpaarden gezien. Apen hadden we al gezien: kleintjes op de camping en bavianen bij de grensovergang.


De volgende ochtend een helikoptervlucht over de Zambezi en de Vic Falls gemaakt. Geweldig om te doen. We hadden een mooi uitzicht op de rivier, de eilandjes daarin, de rand van de waterval, het naar beneden vallende water en vervolgens hoe de rivier verder slingert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.