Dag 5. Namaqualand – Oranjerivier

Dag 5. Namaqualand – Oranjerivier

Ook de ontbijten van Andor zijn prima in orde, dus we zijn klaar voor een nieuwe reisdag. Helaas doet ‘s ochtends de generator het niet dus de geplande douche wordt wat ingekort. De rit voert naar Oranjerivier, jawel deze rivier is vernoemd naar onze eigen Willem van Oranje. De campsite is schaduwrijk en van alle gemakken voorzien: keurig sanitair, warm water, een volleybalveld, een barretje etcetera. Het lijkt hier wel Zuid-Frankrijk in plaats van armoedig Afrika. We krijgen tent-opzet-les van Theodor, al doende zet ie onze tent op zodat wij de rest maar gaan helpen. De tenten zijn precies groot genoeg voor 2 personen en bagage en staan binnen een minuut of 10 allemaal.

Op de camp site staat nog een Djoser-groep, die de reis in omgekeerde volgorde doet. Een beetje sip vertellen ze ons dat wij het vanaf vandaag alleen maar leuker krijgen! Om 3 uur  rijden we samen met deze groep een stuk terug langs de rivier en leggen we een stuk of 16 kano’s in de rivier. Het is 7 kilometer kanoen naar de camping. Met wind tegen maar stroom mee is dat goed te doen. Harro springt onderweg nog een paar keer overboord; het is een hele schone rivier, prima om in te zwemmen. Het is een heerlijk relaxed kanotochtje.

Daarna ontdek ik (Eveline) dat het douchehokje op schouderhoogte ophoudt en ik dus tijdens het haren wassen prima Harro en de anderen in de gaten kan houden terwijl ze een fanatiek spelletje volleybal spelen.

‘s Avonds drinken wat in het barretje aan het water. Het is er erg gezellig en de wijn en het bier smaken ons goed.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.