Dag 6. Oranjerivier – Fish River-canyon

Dag 6. Oranjerivier – Fish River-canyon

Bij het opstaan blijkt het bier toch wat ongewenste effecten te hebben…..we slapen verder in de safaritruck. We rijden vandaag naar een camp site bij de Fish River Canyon. Om 5 uur vertrekken we om daadwerkelijk een kijkje bij die canyon te nemen. Stel je de Franse Ardeche voor maar dan veel dieper, langer en droger. Het is dan ook na de Grand Canyon de allergrootste ter wereld. De hiking trail die erdoorheen is beroemd en veeleisend: je doet er 5 dagen over en zonder medische keuring kom je er niet in. In de zomer is het helemaal verboden terrein, zwaar wandelen bij 55 graden vonden de deskundigen niet zo’n goed idee. Wij kijken van bovenaf over de canyon uit, dit is een prachtig gezicht. We lopen naar een ander uitzichtpunt waar andere prachtige plaatjes worden geschoten. Onderweg komen we nog een paar schattige eekhoorns tegen.

Ondertussen komt er een stevige onweersbui op ons af. Omdat we kilometers ver kunnen kijken, zien we precies wat er gebeurt en zorgen we dat we tijdens de daadwerkelijke regenbui onder een afdak staan. Het is slechts een uitloper dus een kwartier later lopen we droog naar de truck voor de terugtocht naar de camp site.

Daar aangekomen haalt de regenbui ons snel in. Nadat het droog is geworden, onstaat er een prachtige wolkenlucht/zonsondergang. Iedereen stormt met fotospullen naar een braakliggend terrein en maakt veel plaatjes. Vervolgens wordt het donker en is er in de verte weer onweer. Nu gaan de fotografen pas echt los: de kunst is om uit de hand dan wel met lange sluitertijden de bliksem er mooi op te krijgen. We verklappen nog niets, maar zijn erg benieuwd naar het effect van de foto’s op groot scherm…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.