Dag 7. Fish River-canyon – Sossusvlei

Dag 7. Fish River-canyon – Sossusvlei

Vandaag bedraagt de reisafstand 500 kilometer dus om 5.15 gaat de wekker. Onderweg zien we steeds meer dieren: springbokken, eekhoorns, struisvogels, kudu’s, etcetera. Het landschap wordt steeds droger. Na een paar uur stopt de truck opeens. Dit keer niet omdat er een paar mooie beesten te zien zijn, we hebben panne. Gelukkig blijkt onze reisleider ook nog handig met provesorische reparaties, na een kwartiertje is het kapotte onderdeel vervangen en rijden we gewoon weer verder.

Als we op de camp site aankomen blijkt het er heet en droog. We parkeren bij een grote boom met een muurtje in de vorm van een grote cirkel er omheen. We doen een wedstrijdje “wie heeft het een schaduwrijk plekje” en dan blijkt dat iedereen met zijn tent in de cirkel past. Daarna blijkt dat het stromend water op de camping het zojuist begeven heeft. De vraag wanneer het gerepareerd wordt, wordt beantwoord met “maybe tomorrow”. We houden de stemming erin: er is een barretje en in een veld verderop wordt een toilet met min of meer stromend water ontdekt.

Om 5 uur vertrekken we naar de duin Elim om de zonsondergang te bekijken. Na een pittige tocht naar boven hebben we een prachtig uitzicht. Als we terugkomen, is er alweer heerlijk voor ons gekookt. We vergaderen over wat we de volgende dag gaan doen. Deze camp site ligt weliswaar heel gunstig, maar is niet comfortabel met veel voorkomende zandstormen een met gebrek aan water. We besluiten de volgende middag naar een camp site 90 kilometer verderop te vertrekken. Als we gaan slapen, bergen we alles goed op om te voorkomen dat de hyena’s en jakhalzen zich tegoed zullen doen aan onze schoenzolen of een ander lekker hapje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.