Dag 14. Etosha NP

Dag 14. Etosha NP

Het heeft de hele nacht door geregend en ook ‘s ochtends als we de tenten inpakken is het niet echt droog te noemen. Her en der zijn er ook wat tenten lek of hebben er spullen tegen de wandem aangelegen, dus al met al is het een aardig waterballet. Als alle zeiknatte spullen in de truck liggen gaan we op weg naar camping nummer drie.
Op de drive naar de camping zien we pas hoe hard het heeft geregend: overal liggen plassen water en zelfs de enorme vlakte (Etosha=grote witte vlakte) die rond deze tijd van het jaar gortdroog hoort te zijn heeft her en der water. Door de regen en alle natte ellende zien we weinig op deze drive. Wel zien we wat schildpadden en de redelijk zeldzame bat-eared fox.
De game drive s’avonds is wat vruchtbaarder: We zien wrattenzwijnen en op het laatste moment toch eindelijk de leeuw waar iedereen op zat te hopen. De waarschijnlijk nu meeste gefotografeerde leeuw ter wereld trekt zich duidelijk geen barst aan van het geklik en blijft rustig liggen en draait zich af en toe om. Mooie plaatjes in ieder geval.
‘s Avonds na het eten duiken we met een paar mensen de bar in om ons tegoed te doen aan bier en Amarula. Redelijk op tijd duiken we onze intussen opgedroogde tenten in: De volgende dag staat er een rit van 650 kilometer op het programma.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.