Dag 15. Etosha NP – Divindu

Dag 15. Etosha NP – Divindu

We beginnen de dag vroeg: na het opruimen van de tenten willen we nog een snelle gamedrive doen voordat we aan de lange tocht naar Divindu starten. We zien nog spelende jakhalzen vlak bij de bus, twee bat-eared vossen en een zeldzame mongoose.
Met een aantal korte toilet stops en een snelle lunch onderweg rijden we tot ruim in de middag door. Gelukkig zijn het allemaal asfalt wegen zodat de rit nog enigzins comfortabel verloopt.
Iets na drieen zijn we dan eindelijk op de camping. Hier bestaat de mogelijkheid om een tocht op de rivier te doen met een vrij grote boot waar 10 man op kunnen. Een aantal mensen hebben een ‘upgrade’ genomen en zij slapen in hutten in plaats van tenten en zijn dan ook de eersten die de tocht doen terwijl wij onze tenten opzetten. Wij wachten rustig onze beurt af onder het genot van een koel drankje in de bar. De temperatuur blijft trouwens oplopen en we zitten vandaag met 35+ graden.
Na een uurtje is het onze beurt en vertrekken we eerst richting een aantal kleine watervallen. Doordat we vrij laat zijn gaan varen hebben we prachtig licht en we fotograferen ons zoals gewoonlijk weer helemaal suf.
Een eind verder zien we de eerste hippo’s: Een groep van meer dan 10 ligt rustig midden in de rivier. Met de boot kunnen we redelijk dichtbij komen om deze logge beesten beter te kunnen bekijken. Als afsluiter worden we nog getrakteerd op wat kleine krokodillen: een mooi en  heerlijk verfrissend tripje.
Onze kok, Andor, heeft die avond een erg smakelijke traditionele Afrikaanse maaltijd bereid, waarbij een dikke pap van maismeel wordt gebruikt om vlees en groente te eten.
Aangezien ook deze camping weer beschikt over een bar besluiten we daar de avond maar af te sluiten. Voor het eerst dik ingesmeerd met Deet en met lang mouwen en broekspijpen genieten we van het uitzicht en koude biertjes. Op weg naar ons bed letten we maar niet op de bordjes waarop gewaarschuwd wordt voor overstekende nijlpaarden en krokodillen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.