Dag 16. Divindu – Maun

Dag 16. Divindu – Maun

Door een klein wildpark rijden we naar de grens met Botswana. Terwijl de douaneformaliteiten worden afgehandeld hebben we lol met een groep Duitsers die in een stuk of 12 identieke campers met naambordjes hun safari-avontuur beleven. We joelen ze allemaal enthousiast na.

Aan het begin van de middag arriveren we op de camp site bij Maun. Dit is onze uitvalsbasis voor de Okavangodelta en we zullen hier voor en na ons verblijf in de delta kamperen. Harro heeft een sportieve middag in het zwembad en op het volleybalveld van de camp site. Eveline shopt in Maun. Het is een stadje van tegenstellingen: armoedige hutjes, Europees aandoende supermarkten en toeristenvoorzieningen zijn vlak bij elkaar te vinden. Daar tussendoor lopen overal loslopende ezels.

Op de camping is een bar zoals je die over de hele wereld vindt in ski en backpackers oorden: lekkere muziek, uitgebreiden drankenkast en een gezellige sfeer. Tot laat in de avond (zeker half 11) observeren we de plaatselijke drankrituelen en nemen er zelf ook één.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.