Zondag 13 november – De Kaap

Zondag 13 november – De Kaap

Vandaag gaan we rond de Kaap touren! Na weer een prima ontbijtje springen we rond half 10 in ons vehikel, een witte Nissan kweenie-wat. Binnen mum van tijd rijden we de M6 richting de Kaap op, en het rijden aan de linkerkant gaat vanzelf (Zelfs de ruitenwisser gaat niet aan als we een bocht pakken). Met een prima routebeschrijving en een prima kaart tuffen we via Hout Bay en een prachtige weg langs de kust richting het kommetje en uiteindelijk het park bij de Zuidkaap. Onderweg stoppen we talloze keren om van het uitzicht te genieten en foto’s te schieten. De tocht is echt prachtig: In de loop van de nacht heeft het behoorlijk geregend maar tijdens de tocht klaart het helemaal op en genieten we van de enorme hoeveelheid bloeiende planten langs de wegen.

Rond half twaalf draaien we het parkeerterrein op bij de Zuidkaap en besluiten we vanaf daar een wandeltocht naar Kaap de Goede Hoop te volgen die volgens het verhaal anderhalf uur zou moeten duren. De tocht is prima, maar voor Geeske toch een behoorlijke klautertocht over de rotsen en vervelende open trappen. Onderweg hebben we prachtige uitzichten en zien we ook al snel een ‘Dassie’ (een soort oversized marmot) en ladingen hagedissen. Met een uurtje staan we dan bij ‘het bord’: Op de kaap staat een bord waar werkelijk iedere toerist zich moet laten fotograferen en ook wij doen daar natuurlijk vrolijk aan mee. Op deze plek komen ook drommen mensen met bussen aan en het is er behoorlijk druk. We besluiten uiteindelijk dat Geeske hier rustig blijft wachten en dat Harro terugloopt en de auto gaat halen. Na een kleine jogging-partij van een half uurtje is Harro terug bij de auto en rijdt rustig naar de Kaap de Goede Hoop. Geeske zit ondertussen met een verrekijker te genieten van de enorme hoeveelheid vogels die rond de kaap zitten en vliegen. Uiteindelijk zien we elkaar weer op het parkeerterrein en besluiten dan toch weer naar de Zuidkaap te rijden om daar een bak koffie te scoren. Halverwege stoppen we nog even voor twee struisvogels die compleet onverstoorbaar langs de kant van de weg lopen te grazen.
Op het parkeerterrein is het ondertussen fors drukker geworden en zijn ook de buitengewoon vervelende bavianen wakker geworden. Zodra we de auto uitstappen komt de eerste al op ons afgelopen om te kijken of er wat te scoren valt. Schijnbaar vindt hij Harro wat te groot want “het klotebeest” [quote G] loopt recht op Geeske af. Haar afkeur van alles wat aap is had ze al eerder geformuleerd en ze vlucht dan ook gelijk de auto in. Terwijl de aap zich rustig op het dak van de auto naast die van ons installeert zit Geeske in de auto te wachten. Uiteindelijk kruipt ze aan de andere kant er uit en blazen we de aftocht. Heel even lijkt onze vriend achter ons aan te komen, maar wordt dan gelukkig afgeleid door een andere groep toeristen.
We drinken in het cafe een prima bak koffie en stappen tegen tweeen de auto weer in op weg naar Boulders Bay en Simon’s Bay. Ook dit deel van de tocht is weer prachtig met fantastische uitzichten en overal prachtige bloemen.

In Boulders Bay doen we een snelle stop om de pinguins te bekijken. Harro scoort nog snel een ijsje en dan gaan we richting de pinguinkolonie die zich hier heeft genesteld. De groep is dit keer niet heel groot, zo’n 50 ‘jackass’ pinguins staan vlak in de buurt van de houten vlonders vol toeristen en lijken zich er niet aan te storen dat er voor iedere pinguin ongeveer drie toeristen met even zo veel camera’s staan. Hoewel het druk is vinden we het toch wel erg leuk om deze koddige beesten te bekijken.
Met een klein uurtje zijn we weer onderweg naar de volgende stop: Simon’s Bay, een schattig klein plaatsje en tevens marine haven. Hier nemen we de tijd voor (wederom) een late lunch met bruschetta’s in een leuk klein tentje aan de kant van de weg. Het eten is prima en we blijven rustig een half uurtje zitten. Dan vinden we het mooi geweest en rijden in een uurtje tijd terug naar Kaapstad, waar we rond 5 uur aankomen bij het hotel. De kaap was echt prachtig en het weer heeft fijn meegespeeld!
Geeske duikt dan even een uurtje haar bed op terwijl Harro het reisverslag bijwerkt. Vanavond eten we weer in Waterfront, morgen gaan we door naar Turbagh zo’n 140 kilometer verder op de wijnroute rond Kaapstad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.